ΔΕΗ: Πτώση κερδών και εσόδων στο β΄ τρίμηνο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΔΕΗ: Πτώση κερδών και εσόδων στο β΄ τρίμηνο..


Άλλο ένα τρίμηνο μέτριας απόδοσης αναμένει από τη ΔΕΗ η Marfin Analysis, επικαλούμενη τα χαμηλότερα έσοδα σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, αλλά και τον αρνητικό αντίκτυπο της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα τέλη Ιουνίου.

Σε έκθεση με τίτλο...
«Ανάλογες τάσεις με αυτές του πρώτου τριμήνου», η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα συνολικά έσοδα θα εμφανιστούν μειωμένα κατά 7% σε ετήσια βάση στο εξεταζόμενο τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 1,3 δισ. ευρώ εξαιτίας της μικρότερης ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και της απώλειας μεριδίου στην αγορά λιανικής.

Παράλληλα, προβλέπει πτώση των EBITDA της ΔΕΗ σε ποσοστό 8% στα 274 εκατ. ευρώ και υποχώρηση των καθαρών κερδών κατά 46,6% στα 48,2 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο του κόστους, η Marfin Analysis σχολιάζει πως είναι πιθανό η επίδραση από τις υψηλότερες τιμές καυσίμων και τη μειωμένη λιγνιτική παραγωγή λόγω της απεργίας να έχει περιοριστεί από την αυξημένη χρήση πιο αποδοτικών ανεξάρτητων μονάδων παραγωγής ενέργειας και την ομαλοποίηση της υδροπαραγωγής. Τα κόστη μισθοδοσίας αναμένεται να έχουν υποχωρήσει περίπου 6% σε σχέση με πέρυσι, στα 275 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου την Τρίτη, 30 Αυγούστου πριν την έναρξη των συναλλαγών στο Χ.Α.

Η Marfin Analysis διατηρεί τιμή-στόχο τα 11,20 δολάρια και σύσταση «hold» για τη μετοχή της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share