...Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

...Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα


Φόβους για ύφεση πάνω από 4,5% εκφράζει ο Βενιζέλος!

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί με ρυθμό πάνω από 4,5% φέτος, παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Το πρόγραμμα είχε...
ξεκινήσει με μια ύφεση για το 2011 της τάξης του 3,5%. Στη συνέχεια αυτό μετατράπηκε εδώ και αρκετούς μήνες...στα επίπεδα του 3,8 με 3,9%. Τώρα υπάρχει ένα νέο εύρος εκτιμήσεων πάνω από 4,5% και θα δούμε πού θα σταθεί", δήλωσε ο Βενιζέλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Ουσιαστικά για ακόμα μια φορά το ΥΠΟΙΚ αναθεωρεί τις προβλέψεις του Μνημονίου για την ύφεση το 2011, την ώρα που τα επίπεδα της διαμορφώνονται στο 7,9%!

Επιπλέον χθες, παρά τις επίσημες εκτιμήσεις για ανάπτυξη που δεν δείχνουν να βγαίνουν ποτέ σωστές, οι αναλυτές της WSJ έκαναν λόγω για ύφεση πάνω από 2% και το 2012!

Κατά τα άλλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία σχετικά με το δεύτερο πακέτο στήριξης δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτώβρη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ανέφερε ότι στο πρόσφατο πακέτο έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, πέραν των αναγκαίων. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα αν αυτό απαιτηθεί, διευκρινίζοντας πως αυτά δεν θα επιβαρύνουν τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού.

Για τις εγγυήσεις και την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Φιλανδίας, και το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας και με άλλα κράτη, παρέπεμψε τις αποφάσεις στο προσεχές Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share