"Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ" ..άλλαξε γνώμη(!) ο Ρέσλερ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ" ..άλλαξε γνώμη(!) ο Ρέσλερ


Νέες δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, που δημιούργησε σάλο την περασμένη εβδομάδα με το άρθρο του περί ενδεχομένου "συντεταγμένης πτώχευσης" της Ελλάδας, απορρίπτουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

O Γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης του...
FDP φάνηκε αισιόδοξος ότι η το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει τις προτάσεις για τη νέα δομή του EFSF.

Όπως τόνισε ο Ρέσλερ σε συνέντευξη του στο CNBC, «θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται στην ευρωζώνη, θα παραμείνουν σε αυτή. Επίσης, θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι αυτές οι χώρες θα ανακτήσουν την οικονομική τους ισχύ».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «έχουμε διευκρινίσει ότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός ευρωζώνης, αλλά προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε για να επαναφέρουμε την οικονομική ανταγωνιστικότητα σε αυτές τις χώρες».Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι βασικό το να βάλουμε το εθνικό μας κοινοβούλιο να καταστήσει πιο αποτελεσματικό το EFSF ώστε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να σταθεροποιήσουμε το ευρώ».

Απέρριψε επίσης την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «οι συνθήκες δεν επιτρέπουν καν μια τέτοια πιθανότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share