Καμπάνα σε εταιρείες αερίου για διακριτική μεταχείριση προμηθευτών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Καμπάνα σε εταιρείες αερίου για διακριτική μεταχείριση προμηθευτών

Για κατάχρηση της μονοπωλιακής τους θέσης στην αγορά και διακριτική μεταχείριση επιχειρήσεων τιμώρησε τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιβάλλοντας συνολικά πρόστιμα 656.000 ευρώ.

Οι δύο επιχειρήσεις, που ανακοίνωσαν χθες ότι θα...
προσφύγουν κατά της απόφασης, κατηγορούνται ουσιαστικά ότι απέκλειαν επιχειρήσεις από τη δυνατότητά τους να προμηθεύουν τους μηχανικούς και τους εγκαταστάτες φυσικού αερίου με συγκεκριμένο τύπο εύκαμπτων σωλήνων για εσωτερικές εγκατάσεις αερίου, με αποτέλεσμα να παίρνουν τις δουλειές συγκεκριμένοι προμηθευτές οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια.

Συγκεριμένα, το αιτιολογικό της απόφασης αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες «καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους θέση στη σχετική αγορά χορήγησης αδειών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, υπό τη μορφή της διακριτικής μεταχείρισης καθώς, αδικαιολόγητα, δεν αποδέχονταν ορισμένους τύπους σωλήνων για εσωτερικές εγκαταστάσεις αερίου».

Με την τακτική τους οι δύο ΕΠΑ «επέφεραν ισχυρά παρεμποδιστικά εμπόδια στην αγορά και έθεσαν σε μειονεκτική θέση την εταιρεία που έκανε την καταγγελία (Χ. Δημοβασίλης & ΣΙΑ Ε.Ε.), ενώ, παράλληλα, επέφεραν ζημία στους τελικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, λόγω του περιορισμού των επιλογών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share