Αγγίζει το 6% η ύφεση στην Ελλάδα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αγγίζει το 6% η ύφεση στην Ελλάδα!


Εκτός στόχων κινείται η Ελλάδα απέναντι στις υποχρεώσεις του μνημονίου.




Κάθε δόση μετατρέπεται σε θρίλερ και ακολουθείται από εφιάλτη νέων μέτρων. Η ύφεση το 2011 θα ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη.
Στο..
προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού γίνεται λόγος για μείον 5,5%, η Εθνική Τράπεζα κατεβαίνει ακόμη βαθύτερα, στο -5,9%, ενώ ουδείς μπορεί να γνωρίζει πώς θα κλείσει η χρονιά, από τη στιγμή που μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να εισπραχτούν φόροι, να κοπούν συντάξεις αλλά και να αποτυπωθούν στην αγορά οι συνέπειες από το «πάγωμα» των κλαδικών συμβάσεων αλλά και την ενεργοποίηση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Το... δυστύχημα για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι ότι το πολυνομοσχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τον Δεκέμβριο παράγεται ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ετήσιου ΑΕΠ και οι καταναλωτές θα κληθούν να δαπανήσουν με τσακισμένες αποδοχές και ψυχολογία. Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δεν θα καταναλώσουν.
Αυτοί θα είναι οι άνεργοι, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται προοδευτικά, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτοξεύεται ήδη πάνω από το 17%, με προοπτικές να αγγίξει και το 20%.

Για το 2012, η κυβέρνηση και η τρόικα προβλέπουν ότι η ύφεση θα είναι πιο ρηχή.
Βέβαια, από την αρχή του νέου χρόνου οι πολίτες αυτής της χώρας -κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι- θα υποστούν ένα νέο κούρεμα στους μισθούς τους λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου. Και στα μέσα της χρονιάς θα έρθει ένα ασήκωτο εκκαθαριστικό, στο οποίο θα φανούν οι επιπτώσεις από την αναδρομική μείωση του αφορολογήτου της κλίμακας αλλά και από την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών..
Bookmark and Share