Κυνήγι μεγαλοφειλετών επ'αμοιβής.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κυνήγι μεγαλοφειλετών επ'αμοιβής..

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες ελεγκτές και δικηγόρους για την είσπραξη, απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εισπράξει τουλάχιστον το 1/5 από ληξιπρόθεσμα χρέη 42 δισ. ευρώ.

Η ανοιχτή πρόσκληση του...
γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, απευθύνεται σε ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόρους, δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών να εκδηλώσουν μέσω e-mail (προσωπικά στοιχεία, ΑΦΜ και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, ενώ τα νομικά πρόσωπα θα αναφέρουν επιπλέον την πλήρη επωνυμία και το διακριτικό τίτλο της επιχείρησης, καθώς και στοιχεία εκπροσώπου) το ενδιαφέρον τους στο υπουργείο, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2011, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: anadoxoi@1989.syzefxis. gov.gr. Σκοπός είναι η σύνταξη λίστας ενδιαφερόμενων υποψήφιων αναδόχων που θα αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και οι οποίοι θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις περί ασυμβίβαστου.

Σύμφωνα με τα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, μέσα σε ένα μήνα θα έχουν παραδοθεί οι πρώτοι 15.000 φάκελοι οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας, που αφορούν περίπου 6.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν συνολικά 32 δισ. ευρώ και 9.000 φυσικά πρόσωπα με 5 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν και οι φάκελοι άλλων περίπου 800.000 οφειλετών με χρέη μέχρι 150.000 ευρώ ο καθένας, ή συνολικά 5 δισ. ευρώ.

Οι ιδιώτες ελεγκτές θα ξεκινήσουν διερευνώντας διεξοδικά τα δεδομένα υποθέσεων οφειλετών με χρέος βασικής οφειλής κατά προτίμηση άνω των 150.000 ευρώ, διερευνώντας τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό των ίδιων ή και συνυπόχρεων, που αγνοεί η εφορία. Πρόκειται για ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία ή δεν έχουν μεταγραφεί, απαιτήσεις στα χέρια τρίτων, ειδικά περιουσιακά στοιχεία, περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν, περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του οφειλέτη, εικονικές μεταβιβάσεις, εικονικά βάρη και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν παλαιές υποθέσεις και με υψηλό βαθμό επισφάλειας.

Ο ανάδοχος θα αμείβεται από 200 ευρώ για περαιωμένη υπόθεση, 500 ευρώ για περαιωμένη χωρίς εισπρακτικό αποτέλεσμα και 1.000 ευρώ σε είσπραξη οφειλής ή πλήρη διασφάλισή της.

Bookmark and Share