Τσίπρας σε Βενιζέλο: "Έχετε σώας τα φρένας;" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας σε Βενιζέλο: "Έχετε σώας τα φρένας;"

Και να το αναρωτιόταν μόνον ο Τσίπρας...

«Έχετε σώας τα φρένας;
Η ελληνική οικογένεια κοιμάται και ξυπνάει την επόμενη μέρα με έναν νέο φόρο.
Συνεχίζετε να βομβαρδίζετε με φόρους, ενώ έχει εξαντληθεί η φοροδοτική τους ικανότητα».


Έντονοι τόνοι επικράτησαν στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον δεύτερο...
να πραγματοποιεί οξεία επίθεση στον κ. Βενιζέλο.

«Έχετε σώας τα φρένας; Η ελληνική οικογένεια κοιμάται και ξυπνάει την επόμενη μέρα με έναν νέο φόρο» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει εξαθλιώσει τα νοικοκυριά: «Συνεχίζετε να βομβαρδίζετε με φόρους, ενώ έχει εξαντληθεί η φοροδοτική τους ικανότητα».

Στη συνέχεια, ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση για την περίφημη λίστα Κουσελά με τους φοροφυγάδες, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντά στον αρχηγό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα η λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο ύπαρχος και ο ναυαγοσώστης στο σκάφος που λέγεται Ελλάδα...

Η «κόντρα» Τσίπρα-Βενιζέλου συνεχίστηκε με… ναυτικούς όρους για το σκάφος που λέγεται Ελλάδα.

Στην παρατήρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ «δεν πηδήξαμε από το πλοίο, αλλά μας ρίξατε σε ξέρα», ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «το σκάφος πλέει με πολλά μποφόρ και κύμα, σε διεθνή τρικυμία. Δεν πηδήξατε γιατί πέσαμε σε ξέρα, αλλά γιατί η περιδίνηση σας έφερε ναυτία». Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ κάλεσε άπαντες να βοηθήσουν: «Σας το έχει πει ο κυβερνήτης, σας το λέει τώρα και ο ύπαρχος. Δεν έχουμε βυθιστεί και δεν θα βυθιστούμε, εξάλλου η ναυτική παράδοση των Ελλήνων είναι μεγάλη…».

Η απάντηση του κ. Τσίπρα… αρκούντως καυστική: «Κύριε ύπαρχε, με βάση το ιδιωτικό ναυτικό δίκαιο, όταν βουλιάξει ένα πλοίο ο ναυαγοσώστης παίρνει το αντίτιμο, εδώ δεν έχει βουλιάξει ακόμα άλλα οι εμφανιζόμενοι ως ναυαγοσώστες έχουν πάρει ήδη το αντίτιμο». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε αρνητική αναφορά στην απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή λέγοντας πως «ο κυβερνήτης απέχει, μόνο πάει στους γερμανούς επιχειρηματίες και τους λέει "ιδού η αγορά σας", κλείνει τα deals της διαπλοκής με τον εμίρη του Κατάρ και ενώ τα αμπάρια του πλοίου έχουν γεμίσει με πολίτες στα σαλόνια γίνεται πάρτι».
Bookmark and Share