Bloomberg: Διακόπηκαν οι συζητήσεις ΕΕ με τράπεζες για το haircut - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Bloomberg: Διακόπηκαν οι συζητήσεις ΕΕ με τράπεζες για το haircut

Διακόπηκαν, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, οι συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τράπεζες, σχετικά με τις απώλειες που θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας της Ελλάδας, καθώς βρίσκονταν σε αδιέξοδο.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι...η ΕΕ αναζητά την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι μια υποχρεωτική λύση δεν μπορεί να αποκλειστεί, ανέφερε ο αξιωματούχος.
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ανακοίνωσε νωρίτερα πως υπέβαλε μια νέα "σημαντική" πρόταση για την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές, χθες Τρίτη.Σε ανακοίνωσή του ινστιτούτου ο εκπρόσωπος είπε: "Μία σημαντική νέα πρόταση έγινε από τον κύριο Charles Dallara, τον επικεφαλής του IIF, κατά τη διάρκεια των χθεσινών συζητήσεων".
Πρόσθεσε ότι αυτή αφορά σε εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους που περιλαμβάνονται στην πρόταση.
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είπαν ότι ζητούν από τις τράπεζες να δεχθούν κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους που διακρατούν, ενώ αυτοί αντίθετα φέρεται να επιδιώκουν «κούρεμα» όχι μεγαλύτερο του 40%.
Σήμερα πάντως δεν θα ανακοινώσει συγκεκριμένο ύψος περικοπής για το ελληνικό χρέος, ενώ κυβερνητική πηγή τόνισε στο Reuters πως οι συζητήσεις με τις τράπεζες για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share