Υφεση ακόμη και στη Γερμανία βλέπει η Goldman Sachs.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Υφεση ακόμη και στη Γερμανία βλέπει η Goldman Sachs..



Υφεση σε Γαλλία και Γερμανία, καθίζηση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρωζώνης στο 0,1% και επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει για το 2012 η Goldman Sachs.



Σε σχετική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει ότι...
η συνεχιζόμενη επιδείνωση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης στην ευρωζώνη οδηγεί σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Η Goldman Sachs προβλέπει πλέον ανάπτυξη 3,8% για φέτος και 3,5% για το 2012, έναντι 3,9% και 4,2% που ήταν αντίστοιχα οι προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Εκτιμά ακόμη ότι στα αμέσως επόμενα τρίμηνα θα σημειωθεί:

α) ήπια ύφεση σε Γαλλία και Γερμανία και

β) ακόμη βαθύτερη οικονομική επιβράδυνση στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Προβλέπει μάλιστα ότι η συνολική ανάπτυξη της ευρωζώνης θα προσγειωθεί το 2012 στο 0,1% από 1,3% που εκτιμούσε νωρίτερα, ενώ για φέτος αναμένει 1,6%.

Παράλληλα η Goldman Sachs υποβαθμίζει και τις προβλέψεις της για το ύψος της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο. Βλέπει πλέον το κοινό νόμισμα να κινείται περί το 1,38 δολάριο στα τέλη της χρονιάς έναντι 1,40 δολαρίου που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της.

Η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας θεωρεί ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα χορήγησης ρευστότητας αργότερα αυτό το μήνα λόγω της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών κινδύνων στην ευρωζώνη, καθώς και σε μείωση των επιτοκίων της ώς τον Δεκέμβριο κατά 0,5%, στο 1%.

Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην ευρωζώνη η Goldman Sachs υποβαθμίζει ακόμη τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Εκτιμά έτσι ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα προσεγγίσει το 1,7% φέτος και το 1,4% το 2012. Η προηγούμενη εκτίμησή της για το 2012 ήταν 2%.

Αναμένει ακόμη μέσα στο α' εξάμηνο του 2012 νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να αντικαταστήσει στο χαρτοφυλάκιό της βραχυπρόθεσμα ομόλογα αξίας 400 δισ. δολαρίων με μακροπρόθεσμα, προκειμένου να υποχωρήσει το κόστος δανεισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share