Οχι άλλα μέτρα στην Ελλάδα λέει το IIF στην τρόικα.Αλλά ..ποιός το ακούει; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οχι άλλα μέτρα στην Ελλάδα λέει το IIF στην τρόικα.Αλλά ..ποιός το ακούει;


Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) εκτιμά ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 8,5% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των νέων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες.


Ετσι, καλεί κυβέρνηση και τρόικα να «χαλαρώσουν» τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και να ενισχύσουν τους πόρους του...
Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακοπεί ταχύτερα η ύφεση που βιώνει η Ελλάδα.

Σε έκθεσή του με θέμα το εάν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, επί της ουσίας το IIF απαντά ότι αυτός ο τρόπος περιλαμβάνει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη.

Μάλιστα, προτείνει σε Ευρωζώνη και ΔΝΤ να προχωρήσουν σε μία πιο εμπροσθοβαρή καταβολή των δανείων προς την Ελλάδα, χωρίς να αυξηθεί το συνολικό ποσό, με στόχο να κατευθυνθούν πόροι στην οικονομία πιο γρήγορα.

Το Ινστιτούτο σημειώνει τις αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες και εκτιμά ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 2 δισ. ευρώ από ό,τι αρχικώς προβλεπόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share