Η μη επίτευξη των στόχων για το ελληνικό έλλειμμα του 2011 και του 2012 απασχολεί τα ξένα μέσα ενημέρωσης. «Ζητάμε πολλά από τους Έλληνες» αναφέρει η Welt, «μην περιμένετε τη διάσπαση της Ευρωζώνης... ακόμη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του CNN.
«Όποιος επικρίνει τους Έλληνες, θα... πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Γερμανία» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
«Ζητάμε πολλά από το προβληματικό παιδί της Ευρώπης» αναφέρει η εφημερίδα.
«Ξεχνάμε ότι ούτε οι Γερμανοί έχουν βρει μια γρήγορη και μεθοδική λύση (στην κρίση), όπως θα έπρεπε σε ένα σύγχρονο κράτος» συμπληρώνει η Welt.
«Μην περιμένετε τη διάσπαση του ευρώ... ακόμη» αναφέρει σε τίτλο του το CNN, το οποίο ζήτησε από οικονομολόγους να σχολιάσουν την κρίση στην Ευρωζώνη.
«Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ευρώ θα επιζήσει ως νόμισμα χωρίς να χάσει κανένα μέλος -ούτε καν την Ελλάδα» γράφει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.
«Οι φήμες για χρεοκοπία έχουν δημιουργήσει φόβους για διάσπαση της Ευρωζώνης. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα εμπόδια που υπάρχουν για έξοδο από το ευρώ είναι πολύ σημαντικά για να αποτελεί αυτή η έξοδος μια βιώσιμη λύση, ακόμα και αν υπάρχει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» συνεχίζει το CNN.
Στην δημοσκόπηση της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με άρθρο που φέρει τίτλο «Τα δύο τρίτα των Ελλήνων φοβούνται τη χρεοκοπία».
«Η Ελλάδα λέει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί το 2011 και το 2012, αλλά θα είναι και πάλι εκτός των στόχων που έχουν θέσει ΕΕ και ΔΝΤ» αναφέρει το BBC.
Tο έλλειμμα, το υπουργικό συμβούλιο και η εργασιακή εφεδρεία αποτελούν τα κύρια θέματα άρθρου της εφημερίδας The Guardian.
Με την έγκριση του προϋπολογισμού ασχολείται και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από την τρόικα να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.
«Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει τις περικοπές δαπανών» γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρονται και αυτοί στην εργασιακή εφεδρεία