Στα επίπεδα του 1993 επέστρεψε το Χρηματιστήριο της Αθήνας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στα επίπεδα του 1993 επέστρεψε το Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Οχι μόνον υποχώρησε κάτω από τις 700 μονάδες ο γενικός δείκτης χθες στο Χρηματιστήριο, αλλά και ο τζίρος έφθασε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών!


Οπως παρατηρούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, το σήμα που έχει δοθεί στα ξένα χαρτοφυλάκια είναι «πουλήστε Ελλάδα» σε οποιοδήποτε κόστος, με αποτέλεσμα οι..πιέσεις στις τιμές των μετοχών να είναι ισχυρές. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας των 265,64 μονάδων με απώλειες 5,53%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 22 ετών.
Το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να εντοπίζεται στη συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου 1993.
Οπως παρατηρούν χρηματιστηριακοί παράγοντες τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με ζημίες στο εννεάμηνο, εφόσον εγγράψουν στους ισολογισμούς τους τις απώλειες από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες, τα νούμερα αυτά δεν είχαν προβλεφθεί ούτε στα πιο ακραία stress tests που είχαν πραγματοποιηθεί κατά τους προηγούμενες μήνες.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 684,7 και έκλεισε στις 686 μονάδες με απώλειες 3,74%. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 19 ετών για το γενικό δείκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share