"Ναι" Παπαδήμου ..υπό 3 προϋποθέσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Ναι" Παπαδήμου ..υπό 3 προϋποθέσεις

Ο Λ. Παπαδήμος θέτει 3 όρους για την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να...
υπάρξουν υπογραφές κι από τα 2 κόμματα για τους όρους που θέτει η συμφωνία με τη τρόικα.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.

Η τελευταία θέτει θέμα αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών. Ο Λ. Παπαδημας επιθυμεί αναβολή 15 ημερών( από 19 Φεβρουαρίου) για τις εθνικές εκλογές.

Δεν θέτει θέμα οικονομικού επιτελείου . Ο Λ. Παπαδήμος δεν θέλει να ορίσει εκείνος υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.

Πρόκειται για προϋποθέσεις που θα εξοπλίσουν με μεγαλύτερη δύναμη την κυβέρνηση και θα της δώσουν άνεση χρόνου για να καταλήξει στη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση.

Από τη Νέα Δημοκρατία απαντούν ότι δεν κάνουν συζητήσεις για διαρροές και επαναλαμβάνουν τη δήλωση του κ. Γ. Μιχελάκη ότι αν πρότειναν του κ. Παπαδήμο η Ν.Δ. δεν θα έλεγε όχι.

Οι εκτιμήσεις για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για δυσκολία στη συμφωνία της υπογραφής των όρων του προγράμματος. Οσον αφορά στη συμμετοχή περισσότερων στελεχών της Ν.Δ. ενδεχομένως να μην υπάρξει πρόβλημα αρκεί να μην είναι κοινοβουλευτικά ή στελέχη πρώτης γραμμής.

Οσο για την ημερομηνία των εκλογών δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα αν η καθυστέρηση είναι 15 ημέρες.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες τα μεσάνυχτα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά με αντικείμενο τους όρους που θέτει ο κ. Παπαδήμος, αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις προϋποθέσεις που θέτει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Bookmark and Share