Επιτυχής ιταλική δημοπρασία ...καταπραΰνει τις αγορές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Επιτυχής ιταλική δημοπρασία ...καταπραΰνει τις αγορές

Τους χειρότερους φόβους για την Ιταλία διέψευσε η δημοπρασία ομολόγων στην οποία προχώρησε η Ρώμη, καταφέρνοντας να δανειστεί από τις αγορές με σχεδόν διπλάσια μεν επιτόκια από πριν αλλά σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα που έδειχναν τα spread και με ικανοποιητική προσφορά.

Τα επιτόκια διαμορφώθηκαν στο...
6,087%, ενώ μόλις την προηγούμενη ημέρα τα spread είχαν φτάσει επίπεδα άνω του 7%.

Συγκεκριμένα, η Ρώμη άντλησε 5 δισ. ευρώ εκδίδοντας τίτλους διάρκειας 12 μηνών με μέσο επιτόκιο στο 6,087 -στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία (στις 11 Οκτωβρίου), τα επιτόκια βρίσκονταν στο 3,57%.

Η κάλυψη στη δημοπρασία της Πέμπτης έφτασε τις 2 φορές (έναντι 1,88 πρηγούμενως) κάτι που ορισμένοι οικονομολόγοι αποδίδουν στην ενίσχυσης της εσωτερικής ζήτησης.

Η Ιταλία, όπως σημειώνουν αναλυτές στο Reuters, πέρασε έτσι το τεστ των αγορών, έστω και με βαρύ κόστος: «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από όσο φοβόμασταν χθες» σχολίασε στο βρετανικό πρακτορείο ο Πίτερ Τσάτγουελ της Credit Agricole.

Η εξέλιξη καταπράυνε το κλίμα στις αγορές για τα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης, ρίχνοντας ελαφρώς τα spread και τα CDS των υπόλοιπων ιταλικών, αλλά και των ισπανικών και γαλλικών ομολόγων.

Η επόμενη ιταλική έξοδος στις αγορές είναι προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου, με δημοπρασία πενταετών ομολόγων
Bookmark and Share