Η προσδοκία για Παπαδήμο χαρίζει κέρδη στο χρηματιστήριο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η προσδοκία για Παπαδήμο χαρίζει κέρδη στο χρηματιστήριο


..Κοινή λογική εναντίον μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, το Χ.Α. σημειώνει 1.

Παπαδήμος κόντρα στους προωθούμενους μέχρι και χθες από το καταρρέον πολιτικό σύστημα… αχυρανθρώπους, το...
Χ.Α σημειώνει 1.

Και αυτό σε μία αρνητική για τις διεθνείς αγορές συγκυρία, με τον DAX αρχικά χαμηλότερα έως τις 5.722 μονάδες, τον CAC να διορθώνει γύρω στις 10:30 κατά 1,40% και το ευρώ εγκλωβισμένο στο 1,3560 δολ.

Καλώς ή κακώς, για πολλούς και διάφορους λόγους η Αθήνα και το Χ.Α. λειτουργούν σαν προπομποί της ευρύτερης τάσης και φοράς.


Με τους βασικούς δείκτες και μετοχές να ξεκινούν με ανοδικά χάσματα, να καλύπτουν διαδοχικά πτωτικά κενά προηγούμενων συνεδριάσεων και να αντιδρούν ο μεν Γ.Δ. έως τις 786,71, ο FTSE-20 έως τις 311,04 μονάδες, με αιχμή τις τράπεζες και την Εθνική να φτάνει έως τα 2,27 ευρώ.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, λίγο μετά τις 11:30, από τα οποία 6,3 εκατ. στην Εθνική, με τις εντολές να παραπέμπουν σε ισχυρούς αγοραστές και κέντρα που μπορούν να γνωρίζουν και να προεξοφλούν τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις.

Η ουσία είναι, όπως μας επισήμανε νωρίτερα ισχυρός οικονομικός παράγων, πως το καταρρέον πολιτικό σύστημα και οι μικροπολιτικές παρεούλες έφαγαν ένα ισχυρότατο χαστούκι αργά χθες το βράδυ και από ό,τι φαίνεται συνήλθαν και σύρονται σε κινήσεις που εξαρχής είχε προεξοφλήσει η αγορά.

Bookmark and Share