Ξέσπασε πόλεμος για τους νέους αρχηγούς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ξέσπασε πόλεμος για τους νέους αρχηγούς

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το χρονικό σημείο των αλλαγών στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Εντονες αντιδράσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή των αρχηγών και των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, ανανεώνοντας ριζικά την κορυφή της ηγετικής πυραμίδας, με βαθιά τομή ιδιαίτερα στον..Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της τονίζει πως οι αλλαγές ήταν προγραμματισμένες από την αρχή του φθινοπώρου, με τη συμπλήρωση διετίας και πλέον από την τοποθέτηση των τριών από τους τέσσερις αρχηγούς, και αποκρούει τις αιτιάσεις της ΝΔ και άλλων κομμάτων που συνέδεσαν την αντικατάστασή τους με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις θέτοντας ουσιαστικά ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και των αποφάσεών της. Συνεργάτες του υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη τόνιζαν ότι «η κυβέρνηση είναι παρούσα και έχει συνέχεια» και ότι η εκτέλεση των καθηκόντων της δεν τίθεται υπό την αίρεση άλλων παραμέτρων, άσχετων από την εντολή διακυβέρνησης που έχει.
Πάντως η σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης ξεκίνησε πριν καν συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ: «Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια. Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος», προειδοποίησε ο αρμόδιος για θέματα άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας.
Από την πλευρά του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Αμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στον λαό για ποιο λόγο σ' αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».
Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι. Κοράντης, ενώ ο υπεύθυνος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι είναι «απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για την ψήφο εμπιστοσύνης».
Η Δημοκρατική Συμμαχία κάνει λόγο για «πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης» αφού έχει τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης.
Οι αλλαγές. Με βάση την εισήγηση του κ. Μπεγλίτη επελέγησαν:
n Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι τώρα διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος.
n Αρχηγός ΓΕΣ ο μέχρι τώρα διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς.
n Αρχηγός ΓΕΝ ο μέχρι τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, προαγόμενος σε αντιναύαρχο.
n Αρχηγός ΓΕΑ ο μέχρι τώρα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντηράκης.
Στους απερχόμενους αρχηγούς Γιάννη Γιάγκο, Φραγκούλη Φράγκο, Δημήτριο Ελευσινιώτη και Βασίλη Κλόκοζα, αντιστοίχως εδόθη ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share