Κόσοβο: Η μάχη Σέρβων-ΝΑΤΟϊκών στα οδοφράγματα καλά κρατεί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κόσοβο: Η μάχη Σέρβων-ΝΑΤΟϊκών στα οδοφράγματα καλά κρατεί



Αμείωτη παραμένει η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο, όπου 21 στρατιώτες της KFOR και άγνωστος αριθμός Σέρβων τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων από τους οδικούς μεθοριακούς άξονες.

Η Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (KFOR) επιχείρησε να διαλύσει τα οδοφράγματα στην περιοχή....
Ντούντιν Κρς, στο Βόρειο Κόσοβο. Λίγο μετά την επιχείρηση αυτή, οι Σέρβοι, στη διάρκεια της νύχτας Τετάρτης προς Πέμπτη, έστησαν νέα οδοφράγματα, από χώματα, άμμο και βράχια, ύψους 2,5 μέτρων. Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ άρχισαν να τα μετακινούν, οπότε οι Σέρβοι μετέφεραν νέες ποσότητες υλικών. Οι στρατιώτες άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα, αλλά αρκετοί πολίτες είχαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και έτσι έμειναν στα οδοφράγματα μέχρι τις 2 τη νύχτα.

Πολλοί πολίτες ζήτησαν πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία. Ο πρόεδρος του Δήμου Σβέτσαν κατηγόρησε την KFOR ότι δεν σεβάστηκε τη συμφωνία που έχει κάνει η διοίκησή της με την ηγεσία των Σέρβων του Κοσόβου, γιατί οι στρατιώτες μπορούσαν να περάσουν από τα οδοφράγματα χωρίς να τα μετακινήσουν, όπως υποστήριξε.

Γύρω στη μία τη νύχτα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο βόρειο τμήμα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, κοντά στην Οικονομική Σχολή. Κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ, όπως είπε ο διοικητής της αστυνομίας του Κοσόβου, δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share