Προς ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στο Σκοπιανό; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Προς ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στο Σκοπιανό;

Eνώ αύριο πρόκειται να μάθουμε την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ένα ιδιαίτερα αρνητικό σενάριο διακινείται στο παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες.
  • Ίσως η κρισιμότερη εβδομάδα των τελυταίων 18ετών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα... οι τελευταίες πληροφορίες -που ελπίζουμε να διαψευστούν- υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θα επιτρέπει στους γείτονες να απαλλαγούν από την ενδιάμεση συμφωνία – γεγονός που θα αφαιρεί από την Ελλάδα τη διακριτική ευχέρεια να τους αρνείται αιτήματα ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς όπου η ίδια μετέχει!
Για τον ίδιο λόγο μάλιστα καθυστέρησε από τα μέσα Νοεμβρίου η δημοσιοποίηση της απόφασης, ώστε να συμπέσει χρονικά με την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη στις 7-8 Δεκεμβρίου, οπότε οι γείτονες θα επαναφέρουν το αίτημα για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Για τον ίδιο επίσης λόγο ο κ.Γκρουέφσκι απέστειλε πρόσφατα την επιστολή προς τον Λουκά Παπαδήμο ώστε να γίνει ξεκάθαρο πως η πρόθεση των Σκοπίων είναι να αιτηθούν την άμεση ένταξή τους στην Ε.Ε. και εκ παραλλήλου τις απευθείας συνομιλίες με την Αθήνα για «εξπρές» επίλυση του ονόματος μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου!


*Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για πληροφορίες των τελευταίων ωρών που δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν από εμάς. Εν πάσει περιπτώσει όμως δημοσιεύονται καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ίσως καταστήσει την εβδομάδα που ήδη διανύουμε ως τη σημαντικότερη των τελευταίων 18 χρόνων στο εθνικό μας ζήτημα...
Bookmark and Share