Στην Αθήνα μεταφέρεται ο Εφραίμ, για να παραδοθεί στις Αρχές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο Εφραίμ, για να παραδοθεί στις Αρχές


Συνοδεία αστυνομικής παρουσίας μεταφέρεται ο ηγούμενος Εφραίμ στην Αθήνα, όπου θα παραδοθεί στις αρχές.
Αντιδράσεις από το ΛΑ.Ο.Σ και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Στην Αθήνα κατευθύνεται αυτή την ώρα οδικώς, συνοδεία αστυνομικών, ο ηγούμενος Εφραίμ, προκειμένου να παραδοθεί. Σκάφος του..
λιμενικού τον αποβίβασε στην Ουρανούπολη, απ' όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη και αυτή την ώρα τον συνοδεύει στην Αθήνα. ο νωρίτερα, το πράσινο φως για τη μεταφορά του έδωσε ο θεράπων γιατρός του.

Η υπόθεση της προφυλάκισης του Εφραίμ έχει φέρει αναστάτωση στην πολιτική ζωή, καθώς ο ΛΑΟΣ έχει ταχθεί στο πλευρό του μοναχού, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για σκοπιμότητες πίσω από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.


Για το θέμα, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, με επιστολή της, ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τένε,προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος τού Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.Το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης πολιτείας τον διαβεβαιώνει ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης η καθ' ημάς Ιερά Κοινότητα παρέχει την διαβεβαίωσιν και εγγυάται την παραμονήν του Γέροντος Εφραίμ εντός Μονής».

Στην επιστολή της προς τον κ.Τέντε η Ιερά Κοινότητα αφού εκφράζει "την μεγάλην έκπληξιν ημών δια την έκδοσιν του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών προς άμεσον προφυλάκισιν του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ματοπεδίου Αρχιμανδριτου κ.Εφράιμ", σχολιάζει ακόμα πως "…προξενεί εις ημάς κατάπληξιν το γεγονός ότι το βούλευμα τούτο εξεδόθη και απεστάλη προς εκτέλεσιν εσπευσμένως κατά τας παραμονάς της εορτής της γεννήσεως του Κυρίου Ημών Χριστού."

Στο τέλος της ανακοίνωσης σημείωνεται: «…υποβάλλομεν επείγουσαν έκκλησιν και θερμοτάτην παράκλησιν όπως ασκήσετε το όπερ εκ του νόμου έχετε δικαίωμα της αναιρέσεως του προρρηθέντος βουλεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share