Κι άλλη ευνοϊκή απόφαση για άνεργη δανειολήπτρια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κι άλλη ευνοϊκή απόφαση για άνεργη δανειολήπτρια

Νέα ευνοϊκή απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έρχεται να προσφέρει ανακούφιση σε άνεργη μητέρα, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η δανειολήπτρια βρίσκεται σε προσωρινή αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της προς την τράπεζα και την απάλλαξε για διάστημα ενός εξαμήνου, οπότε θα επανεξετάσει την υπόθεσή της.


«Σημαντική» και «θαρραλέα» χαρακτηρίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία..
διαζευγμένη μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά υπό την προστασία της, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με μοναδικό εισόδημα για την ίδια και τα παιδιά της το επίδομα της Πρόνοιας των 200 ευρώ».

Η κ. Μελάκη προσθέτει ότι η ίδια μητέρα, η οποία είναι «χρεωμένη σε καταναλωτικό δάνειο σε μια τράπεζα στο ποσό των 30.000 ευρώ και φιλοξενούμενη τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της στην οικία των γονιών της», «βρήκε τη σωτηρία της αφού μπήκε στο Ν. 3869/2010 "Περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών"».

Η τράπεζα απέρριψε την εξωδικαστική πρόταση που είχε υποβάλει η δανειολήπτρια με τη συνδρομή του Οικονομοτεχνικού Τμήματος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με συνέπεια να προχωρήσει η καταναλώτρια στη φάση του δικαστηρίου και εκεί να ζητήσει να ρυθμίσει το χρέος της, με τη συμπαράσταση και την επιμέλεια της δικηγόρου των Χανίων, συνεργάτιδας της Ενωσης, Ράνιας Μπουρδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share