Θα παραστεί... ανεπίσημα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Θα παραστεί... ανεπίσημα

Παρά την αντίθετη εντολή των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών, το Επιμελητήριο Σάμου αποφάσισε να παραστεί... ανεπίσημα στην τουριστική Εκθεση Σμύρνης που ανοίγει τις πύλες της στις 8 Δεκεμβρίου και στην οποία συμμετέχει το ψευδοκράτος.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ο..νεοεκλεγείς πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής (τον υποστήριξε η Ν.Δ.), δήλωσε πως δεν υπάρχει σοβαρή εξωτερική πολιτική, αφού πριν από 2 χρόνια η Σάμος -και όχι μόνο- συμμετείχε σε αυτή την έκθεση όπου παρευρίσκετο και το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.
Σημειώνουμε πως το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη υπογράμμιζε πως «άτομα και φορείς δεν πρέπει να παραστούν στην τουριστική αυτή έκθεση της Σμύρνης». Το ίδιο περιεχόμενο είχε και έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο υπάγεται, οδηγίες περί του πρακτέου. Πράγματι χθες το πρωί ήρθε η απάντηση, την οποία διάβασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και στην οποία αναφερόταν πως «δεν ενδείκνυται να παραστούν ως Επιμελητήριο».
«Η προηγούμενη διοίκηση είχε ενοικιάσει το χώρο και το περίπτερο είναι έτοιμο. Θα στείλουμε έναν υπάλληλο του Επιμελητηρίου να εποπτεύει και στο χώρο αυτό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους οι 30 Σαμιώτες επιχειρηματίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Εμείς όμως ως Επιμελητήριο δεν πάμε», δήλωσε ο κύριος Κυριαζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share