Διαδικτυακή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Εφραίμ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Διαδικτυακή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Εφραίμ

Νέος δικτυακός τόπος που εμφανίστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση του Εφραίμ, ενώ μηνύματα συμπαράστασης στον κατηγορούμενο ηγούμενο εμφανίζονται κατά χιλιάδες και στο Facebook.


Στο...
freegerontaefraim.com, το οποίο λειτουργεί στα ελληνικά, τα ρωσικά και τρεις ακόμα γλώσσες, οι επισκέπτες καλούνται να υπογράψουν επιστολή που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον μετρητή του δικτυακού τόπου, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 21.600 «ψήφοι στήριξης».

Σύμφωνα με την επιστολή, η απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου είναι «δικαστικό έγκλημα» που χαρακτηρίζεται από «μίσος και αδικία».

H επιστολή τονίζει ότι οι υπεύθυνοι άλλων μεγάλων σκανδάλων στην Ελλάδα παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ «το πνευματικό πρόσωπο του Γέροντα τιμάται και εγκωμιάζεται διεθνώς και αποτελεί εξαίρετο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό».

Προφίλ με το όνομα freegerontaefraim έχει επίσης δημιουργηθεί στο Facebook.

Ανακοίνωση για την προφυλάκιση του ηγούμενου, η οποία φιλοξενείται στο Agiazoni.gr, εξέδωσε στο μεταξύ η Αδελφότητα Βατοπαιδίου: «Ποιὸς θὰ μποροῦσε νὰ σκεφτεῖ ὅτι ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι θυσιάζονται στὴν διακονία τοῦ πλησίον, ποὺ ζοῦν ἀνιδιοτελῶς μὲ ἐφ΄ ὅρου ζωῆς ὑπακοή, νηστεία καὶ προσευχή, νὰ μεταχειρίζονται ὡς κοινοὶ ἐγκληματίες καὶ γι’ αὐτὸ νὰ φυλακίζονται;» γράφει μεταξύ άλλων.

Υπογραφές για την αποφυλάκιση του ηγούμενου συγκεντρώνονται επίσης στο vatopaidi.wordpress.com, ενώ μηνύματα συμπαράστασης αναρτώνται στο hellas-orthodoxy.blogspot.com.

Η «Ομάδα Συμπαράστασης Στον Διωκόμενο Γέροντα Εφραίμ» έχει επίσης δημιουργήσει προφίλ στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share