Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο..


Εάν αληθεύει θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα στη διαπραγμάτευσή μας με τους πιστωτές και να επιτρέψει στη χώρα μας να βάλει επιτέλους τις δικές τις "κόκκινες γραμμές" στις υπερβολικές ως απάνθρωπες απαιτήσεις της τρόικας και των "φίλων και εταίρων" μας στην ΕΕ και το ΔΝΤ..


Μιλάμε φυσικά για το σημερινό άρθρο της έγκριτης οικονομικής συντάκτριας Στέφανι Φλάντερς στο BBC με το οποίο καταδεικνύεται πως η Ελλάδα δανείζεται πλέον μόνο για να αποπληρώνει τους πιστωτές της..!

Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει το άρθρο -και δεν έχουμε λόγους να το αμφισβητίσουμε- η Ελλάδα στο β' εξάμηνο του 2011 κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση πλέον να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το χρέος της.

Αυτό σημαίνει ότι το κόστος αποχώρησης της χώρας από τις διαπραγματεύσεις και η κήρυξη πτώχευσης είναι κατά πολύ μικρότερο σε σύγκριση ακόμη και με το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει με νόημα η Στ.Φλάντερς, "η προοπτική μεγαλύτερων περικοπών λιτότητας τυγχάνει πιο δύσκολα υπεράσπισης όταν αποσκοπεί μόνο στην πληρωμή τόκων"...

Με λίγα λόγια η ενδεχόμενη κήρυξη ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας από απειλή εναντίον της Ελλάδας θα μπορούσε να μεταβληθεί σε διαπραγματευτικό ατού της χώρας μας ,ένα πραγματικό όπλο στο τραπέζι ...αν βέβαια βρεθούν ικανοί και αποτελεσματικοί ηγέτες στηρίξουν μια τέτοια εξέλιξη.

**Λεπτομέρειες για το άρθρο εδώ: Σε πλεονεκτικότερη θέση διαπραγματευτικά η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share