Ακερμαν: «Παιχνίδι με τη φωτιά» η χρεοκοπία της Ελλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ακερμαν: «Παιχνίδι με τη φωτιά» η χρεοκοπία της Ελλάδας



«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που υπολογίζεται. Ήδη βλέπετε ότι ορισμένες αγορές είναι νευρικές για ορισμένες χώρες.Παίζουμε με την φωτιά αν νομίζουμε πως η χρεοκοπία δεν θα έχει επιπτώσεις».


Οι οικονομικές και πολιτικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αντί της επίτευξης εθελοντικής συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του...χρέους, έχουν υποτιμηθεί, προειδοποίησε από το Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόσεφ Ακερμαν, ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζόρτζ Όσμπορν επέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τους χειρισμούς τους στο ελληνικό ζήτημα.
«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που υπολογίζεται. Ήδη βλέπετε ότι ορισμένες αγορές είναι νευρικές για ορισμένες χώρες», είπε ο κ. Ακερμαν. «Παίζουμε με την φωτιά αν νομίζουμε πως η χρεοκοπία δεν θα έχει επιπτώσεις».
«Υποτιμούν τις παράπλευρες απώλειες και υποτιμούν τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης. Αν έχουμε χρεοκοπία στην ευρωζώνη στη συνέχεια, αυτό θα μειώσει κάπως την εμπιστοσύνη στο ευρωσύστημα και, ως εκ τούτου, από αυτήν την έννοια, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα και από ιστορικής και πολιτικής απόψεως για να αποτρέψουμε μια χρεοκοπία», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, επικρίσεις κατά των Ευρωπαίων ηγετών για ανικανότητα να επιλύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας διατύπωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζόρτζ Όσμπορν.
«Είμαστε στις αρχές του 2012 και ακόμα μιλάμε για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι το πρόβλημα αυτό δεν έχει επιλυθεί. Η ανικανότητα των Ευρωπαίων να προχωρήσουν στο θέμα αυτό
προκαλεί κραδασμούς σ΄ολόκληρο τον κόσμο» προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share