Κίνδυνος... εκτροχιασμού της Συνόδου λόγω Ελλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κίνδυνος... εκτροχιασμού της Συνόδου λόγω Ελλάδας

  • Υπό πίεση ο Λ.Παπαδήμος
Aνταποκρίσεις διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν τον κίνδυνο να χαθεί, εξαιτίας της ενασχόλησης των ηγετών με το ελληνικό πρόβλημα, χρόνος και ...φαιά ουσία από τους ηγέτες της Ευρώπης, οι οποίοι θα έπρεπε σήμερα ουσιαστικά να καταλήξουν στο νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο..

Στον "κίνδυνο το ελληνικό χρέος να εκτροχιάσει την Σύνοδο Κορυφής", την πρώτη της νέας χρονιάς, η οποία συν τοις άλλοις ουσιαστικά θα...
έβαζε σε ένα δρόμο την ενίσχυση των μηχανισμών διάσωσης της Ευρωζώνης με περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ εντός της χρονιάς αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg εκφράζοντας την κυρίαρχη ανησυχία για την πορεία της Συνόδου.

Επίσης άλλα διεθνή ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν τον κίνδυνο να χαθεί, εξαιτίας της ενασχόλησης των ηγετών με το ελληνικό πρόβλημα, χρόνος και ...φαιά ουσία από τους ηγέτες της Ευρώπης, οι οποίοι θα έπρεπε σήμερα ουσιαστικά να καταλήξουν στο νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Ένα Σύμφωνο ιδιαίτερα αυστηρό καθώς, σύμφωνα με προσχέδιο στο οποίο αναφέρεται το Dow Jones Newswire, προβλέπεται να θεσπίζει διαδικασία επιβολής ποινών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις απείθαρχες δημοσιονομικά χώρες.


Στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρίκσεται
αντιμέτωπος με οξεία κριτική από τους εταίρους, για την αδυναμία της Ελλάδας να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις δεσμεύσεις της απέναντί τους. Εξάλλου, όπως εγινε γνωστό ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου.

Μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την ενεργοποίηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, η ισχύς του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας παραμένει στα 500 δισ. ευρώ.

"Υπάρχει συμφωνία αλλά η συνθήκη για το δημοσιονομικό σύμφωνο θα υπογραφεί σε μεταγενέστερο στάδιο" ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ άλλοι δύο αξιωματούχοι από ευρωπαικές αποστολές στην Σύνοδο επιβεβαίωσαν την είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share