Επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει υποτίμηση έως 60% - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει υποτίμηση έως 60%



Την άποψη ότι επιστροφή στη δραχμή θα «μεταφραζόταν» αυτόματα σε υποτίμηση της τάξης του 60% εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικών και νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης σε συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.



Ο κ. Πισσαρίδης χαρακτήρισε «μεγάλη ανακούφιση» την έγκριση της νέας...
δανειακής σύμβασης από την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εναλλακτική εκδοχή θα ήταν η έξοδος της χώρας από το ευρώ, κατά τη γνώμη του, με πολύ χειρότερες συνέπειες έναντι των επιπλέον μέτρων λιτότητας που συνοδεύουν το νέο «πακέτο». Τόνισε επίσης την ανάγκη να διασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για τους ανέργους –και γενικότερα οικονομικά ασθενείς– στην Ελλάδα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι προσφέρθηκαν κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ωστόσο δεν τα απορρόφησε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι απαιτείται η μεταφορά πλεονασμάτων από τον Βορρά στον Νότο μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας επιτροπών εμπειρογνωμόνων, ανεξάρτητων από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, για ζητήματα μακροοικονομίας, με αρμοδιότητες παρακολούθησης, χωρίς εκτελεστική εξουσία.

Οπως είπε, θα αποτελούσε ένα «βήμα μπροστά» η δημιουργία ενός αντίστοιχου συμβουλίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share