Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τα κούλουμα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τα κούλουμα

Καλές καιρικές συνθήκες επικρατούν σήμερα σε όλη την χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, από την Κυριακή το βράδυ και ιδιαίτερα την Καθαρά Δευτέρα το σκηνικό του καιρού αλλάζει με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά.


Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια.
Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Την Καθαρά Δευτέρα χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.
Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Την Τρίτη παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά

Σήμερα Σάββατο καλοκαιρία επικρατεί στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες είναι οι καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙΡΟΥ Κ24 ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share