Αραβικό ενδιαφέρον για τις έρευνες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αραβικό ενδιαφέρον για τις έρευνες



Ενδιαφέρον για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα δείχνουν οι Αραβες και οι πετρελαϊκές εταιρείες τους.





Για τον σκοπό αυτό σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μεταβαίνει στο Αμπου Ντάμπι των..
Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο υφυπουργός, που θα μείνει μέχρι και τη Δευτέρα στα ΗΑΕ, είναι επίσημος προσκεκλημένος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και διευθύνοντα συμβούλου του ενεργειακού ομίλου Masdar, Dr. Sultan Al Jaber.

Στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εταιρειών των ΗΑΕ στους διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Για τον λόγο αυτό θα έχει συναντήσεις επίσης με τον Carl Sheldon, διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας TAQA με διεθνή παρουσία σε τουλάχιστον 41 χώρες, καθώς και τον Suhail Al Mazrouei, επικεφαλής της εταιρείας εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου Mubadala Oil & Gas.

Σημαντική κρίνεται και η ενίσχυση της συνεργασίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς Ελληνες φοιτητές ήδη συμμετέχουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου Masdar για την Επιστήμη και την Τεχνολογία με έμφαση σε ενεργειακά θέματα.

Διαγωνισμός
Σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία του διαγωνισμού για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Κρήτη και στο Ιόνιο Πέλαγος. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου έχουν έλθει σε επαφή με τοΥΠΕΚΑ και θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που λήγει στις 2 Μαρτίου. Πρόκειται για τις νορβηγικές TGS και PGS, τη γαλλική Veritas και τη βρετανικών και αμερικανικών συμφερόντων Dolphin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share