Πήρε φόρα το Χρηματιστήριο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πήρε φόρα το Χρηματιστήριο..



Πάνω απ΄τις 800 μονάδες αυτή την ώρα!






Έχοντας τη φόρα του Ιανουαρίου, η πρώτη μέρα του νέου μήνα βρίσκει το ΧΑ πάνω από τις 800 μονάδες, και με σημαντικά κέρδη.

Η αγορά επικροτεί την προοπτική της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το...PSI, υπό το βάρος της ασφυκτικής προθεσμίας που έδωσαν μέχρι την Παρασκευή οι Ευρωπαίοι, θεωρώντας ότι και οι δύο πλευρές, ελληνική κυβέρνηση και ιδιώτες πιστωτές θα καταλήξουν επιτέλους σε συμφωνία.
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 808 μονάδες με άνοδο 1,57%, ενώ και πάλι στο προσκήνιο βρίσκονται τα εντυπωσιακά κέρδη των τραπεζών. Η Εθνική βρίσκεται στα 2,92 ευρώ και στο +6,1%, η Alpha Bank συνεχίζει τα άλματα, αφού σήμερα βρίσκεται στο +13% και στα 1,72 ευρώ, όπως την ίδια άνοδο σημειώνει και η Eurobank, ξεπερνώντας το 1 ευρώ, στα 1,04 ευρώ.
Η Πειραιώς στα 0,7960 ευρώ με κέρδη 17%, στο +4,5% Κύπρου και Marfin, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του εικοσάρη ο ΟΠΑΠ και ΕΕΕΚ βρίσκονται με αρνητικό πρόσημο, στο -1,15% και στο -1,9% αντίστοιχα.
Την άνοδο των τραπεζών συντηρούν τα σενάριο για το ενδεχόμενο η επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να γίνει μέσω μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων που εξετάζει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο να τονίζει πως σκοπός δεν είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών αλλά η μεγιστοποίηση της απόδοσης υπέρ του Δημοσίου.
Το ΥΠΟΙΚ σκοπεύει επίσης να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, που θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τους μικροεπενδυτές που διακρατούν ελληνικά ομόλογα, ο Ευ.Βενιζέλος αναφέρει πως η αντιμετώπισή τους στο PSI θα γίνει «δίκαια και ξεχωριστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share