Επεισόδια στην Αθήνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Επεισόδια στην Αθήνα



Βίαια επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας όπου τουλάχιστον 100.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά των νέων, σκληρών μέτρων

•Πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Πετροπόλεμος, μολότοφ, ξύλο και χημικά συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης.
Στην Σταδίου και την Πανεπιστημίου σημειώνονται μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Οι...
δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και εκτόξευσαν βομβίδες κρότου- λάμψης, απωθώντας τους διαδηλωτές προς το νότιο τμήμα της πλατείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κλείνουν όλες τις διόδους που μπορέι να έχει ο κόσμος για να πάει στο Σύνταγμα, ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς αυτή τη φορά να έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης.

Λίγο πριν τις 17:30, προκλήθηκε ένταση έξω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και νεράντζια κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο.

Οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη μια απ΄τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων καθώς το πλήθος στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ ξεπερνούν τις 10.000 άτομα χωρίς μέχρι στιγμής να σημειωθούν έκτροπα

Στη σημερινή κινητοποίηση της Αθήνας συσπειρώθηκαν Έλληνες από όλη τη χώρα. Μάλιστα, 150 περίπου μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναχώρησαν από το πρωί με τρία λεωφορεία από το Δημαρχείο του Βόλου, με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Δείτε εδώ τους Βολιώτες που έχουν βγει στους δρόμους της πόλης.

Ο πυρετός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε το Σάββατο με τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

Από χθες πάντως, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο του Συντάγματος, με αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά προληπτικούς ελέγχους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share