Αμετάβλητη η θέση του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αμετάβλητη η θέση του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

Δεν υπάρχει αλλαγή της θέσης του ΝΑΤΟ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, διαμήνυσε η βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ για τη Δημόσια Διπλωματία Στεφανί Μπαμπστ.

«Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Παραμένουμε στην απόφαση του Βουκουρεστίου. Θα θέλαμε να επιλυθεί το...
ζήτημα του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και ακολούθως να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης της ΠΓΔΜ. Το ΝΑΤΟ θέλει να διευθετηθεί το ζήτημα» δήλωσε η κ. Μπαμπστ, η οποία ανέφερε επίσης ότι η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει πρόοδο, ειδικά όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Η αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν διευκρίνισε εάν η ΠΓΔΜ θα συμπεριληφθεί ή όχι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

«Η ημερήσια διάταξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η πολιτική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Συμμαχίας, αλλά αυτό δεν θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Αυτό που σίγουρα θα συζητηθεί είναι η στρατηγική για τη διαδικασία μετάβασης στο Αφγανιστάν, αναμένοντας τη συμβολή των Σκοπίων, καθώς η χώρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποστολή ISAF» ανέφερε.

Η κ. Μπαμπστ πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια και συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας της ΠΓΔΜ Φάτμιρ Μπεσίμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share