Η ΑΤΕ ξεκίνησε πρώτη τις αποκρατικοποιήσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΤΕ ξεκίνησε πρώτη τις αποκρατικοποιήσεις


Το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζα έκανε δεκτή την πρόταση της ινδικής εταιρείας Bommidala Enterprises Ltd για την εξαγορά του 50,36% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που ανήκει στην τράπεζα.



Οι εταιρείες ΣΕΚΑΠ και ΕΛΒΙΖ, θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζες περνάνε σε ιδιώτες στο πλαίσιο των διαγωνισμών πώλησης που είχε προκηρύξει η ΑΤΕ, ενώ η τράπεζα...
γνωστοποίησε την απόφασή της να απεμπλακεί και από τη σερβική θυγατρική τράπεζα AIKBANKA.



Eιδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζα έκανε δεκτή την πρόταση της ινδικής εταιρείας Bommidala Enterprises Ltd για την εξαγορά του 50,36% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που ανήκει στην τράπεζα.


Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα καλύψει η ινδική εταιρεία. Σχετικά αναμένεται να αποφασίσει η γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ που έχει συγκληθεί στις 3 Μαρτίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις.



Η Iνδική Bommidala Enterprises Pvt. Ltd προσομοιάζει σε παραγωγική δυναμικότητα τη ΣΕΚΑΠ με παραγωγή 6 δισ. τσιγάρων ετησίως αλλά εντάσσεται σε ένα μεγάλο group της οικογένειας Bommidala η οποία έχει πολυσχιδείς δραστηριότητες όπως οινοπνευματώδη ποτά, βιοφάρμακα, πούρα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Η συγκεκριμένη εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη αποτελεί τον duty free βραχίονα της οικογένειας.



Επίσης, το ΔΣ της Αγροτικής αποφάσισε την αποδοχή της πρότασης της εταιρείας ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε για την εξαγορά 2.472.867 κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που ανέρχονται στο 99,98% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Α.Ε, ιδιοκτησίας ΑΤΕ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και εγκρίσεις.


Παράλληλα, η διοίκηση της Αγροτικής αποφάσισε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση μετοχών της σερβικής τράπεζας AIKBANKA, ιδιοκτησίας ΑΤΕ, και την πρόσληψη της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και της αλλοδαπής EUROPEAN PRIVATIZATION AND INVESTMENT CORPORATION (EPIC) ως Συμβούλων Πώλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share