Κάθε χρόνο το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται και αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι θα μπαίνουν νέα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση..
Πωλούνται ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ... και ΕΥΑΘ μέχρι το τέλος Ιουνίου και στο δεύτερο μισό του έτους βγαίνουν οι προκηρύξεις για την αξιοποίηση κρατικών λιμανιών, αεροδρομίων και της Εγνατίας Οδού.
Τη δέσμευση αυτή αναλαμβάνει η κυβέρνηση μέσω του νέου μνημονίου, στο οποίο κατεβαίνει ο πήχης των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις στα 19 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται και αν διαφανεί πως δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του, θα μπαίνουν σε αυτό νέα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση.
Στο εισαγωγικό κείμενο η κυβέρνηση δηλώνει πως «παραμένει δεσμευμένη στα φιλόδοξα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις και μεταφορά στοιχείων από τομείς ?κλειδιά? της οικονομίας σε πιο παραγωγικές χρήσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων που θα ενθαρρύνουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και θα στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».
Ο στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ παραμένει, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο θα επιτευχθεί. Πιο αναλυτικά στο κείμενο που τέθηκε προς συζήτηση χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:
Εως το τέλος Μαρτίου όλα τα περιουσιακά προς αξιοποίηση στοιχεία του Δημοσίου θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου πλην των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ, οι οποίες ενδεχομένως θα επιφέρουν απώλειες στο Ταμείο μέχρι να πωληθούν.
Τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Οι μετοχές που έχουν ήδη μεταβιβαστεί ή πρόκειται να δοθούν άμεσα θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου ώστε το Ταμείο να μπορεί να κάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές για την ιδιωτικοποίησή τους.
Το Ταμείο δεν μπορεί να «επιστρέψει» περιουσιακά στοιχεία πίσω στη γενική κυβέρνηση και αν δεν προχωρήσει μια πώληση, η εταιρεία είτε θα πωληθεί τμηματικά είτε θα εκκαθαριστεί.