Eλληνικό Super Puma σε επιχειρήσεις διάσωσης στο Μαυροβούνιο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Eλληνικό Super Puma σε επιχειρήσεις διάσωσης στο Μαυροβούνιο

Σε επιχειρήσεις διάσωσης αποκλεισμένων από τα χιόνια - ρίψη τροφίμων, μεταφορά τεχνικών σε αποκλεισμένα σημεία, διανοίξεις - στο γειτονικό Μαυροβούνιο συνδράμουν από σήμερα Τρίτη ελληνικό ελικόπτερο Super Puma και οι κομάντος της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

(Φωτογραφία της Πολεμικής Αεροπορίας)




Tο Μαυροβούνιο είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Σαββατο λόγω των...
σφοδρών χιονοπτώσεων.

Ήδη η ελληνική αποστολή έχει μεταφέρει Μαυροβούνιους τεχνικούς σε απομονωμένο και αποκλεισμένο υδροηλεκτρικό έργο προκειμένου να το ενεργοποιήσουν μετά από βλάβη.

Ακολούθησε - με βάση την Ποντγκόριτσα - αποστολή ρίψης τροφίμων σε αποκλεισμένους. Ευρύτερες αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) είναι σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσουν οι ανδρες της 31ης ΜΕΕ που έχει μεταβεί στο Μαυροβούνιο από την Ελευσίνα με το ελικόπτερο.

Το Super Puma πήγε αρχικά για τον απεγκλωβισμό επιβατών αμαξοστοιχίας που είχε ακινητοποιηθεί από την Παρασκευή σε ορεινό μέρος, λόγω χιονοστιβάδας - ήδη η επιχείρηση αυτή τελείωσε χθες.

Η αποστολή του ελικοπτέρου έγινε σε άμεση ανταπόκριση χθεσινού αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας του Μαυροβουνίου προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, για την παροχή συνδρομής. Το ελικόπτερο μετέβη μέσω Κέρκυρας στο Τίβα, όπου διανυκτέρευσε και από σήμερα συμμετέσχε στις γενικότερες επιχειρήσεις παροχής βοήθειας, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές του Μαυροβουνίου.


Εκτεταμένες καταστροφές στο Μαυροβούνιο

Παρόλο που σταμάτησαν οι χιονοπτώσεις παραμένουν τα προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση στο Μαυροβούνιο.

Πιο δραματική είναι η κατάσταση στο βόρειο μέρος της χώρας. Στην Ποντγκόριτσα και στο Τσέτινιε περίπου 3.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share