UBS:Την πρώτη τους αύξηση στην τιμή-στόχο έλαβαν μετά από καιρό οι ελληνικές τράπεζες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

UBS:Την πρώτη τους αύξηση στην τιμή-στόχο έλαβαν μετά από καιρό οι ελληνικές τράπεζες!



Όπως επισημαίνεται στο report της UBS, εντός των ημερών αναμένεται η τελική συμφωνία για το PSI, «η οποία θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την πιθανή επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους».


Συγκεκριμένα,σε σημερινή της έκθεση η UBS αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα..4,25 από τα 2,70 ευρώ, για την Alpha Bank στα 2,35 από τα 1,20 ευρώ, για την Eurobank στα 1,50 από τα 0,86 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,46 από τα 0,15 ευρώ. Οι συστάσεις διατηρούνται αμετάβλητες, στο sell για την Πειραιών και το neutral για τις υπόλοιπες τράπεζες.
Όπως επισημαίνεται στο report της UBS, εντός των ημερών αναμένεται η τελική συμφωνία για το PSI, «η οποία θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την πιθανή επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους».

Ο οίκος εξετάζει ένα θεωρητικό σενάριο το οποίο βασίζεται σε παραμέτρους του PSI αλλά και της έκθεσης της BlackRock, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αυτόν τον μήνα. Στο σενάριό της η UBS υποθέτει κούρεμα της τάξης του 60% και καταλήγει στο ότι οι ελληνικές τράπεζες, που παρακολουθεί η ίδια, θα έχουν κεφαλαιακό έλλειμμα 9 δισ. ευρώ.
Προνομιούχες μετοχές στο όνομα της κυβέρνησης ή ειδικού τύπου χρηματοοικονομικό εργαλείο άνευ ψήφου, που όμως δεν προβλέπεται προς το παρόν από την ελληνική νομοθεσία, είναι οι δύο εναλλακτικές που αναφέρει η UBS ότι μπορούν να λύσουν το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2011, ο οίκος προβλέπει για την Εθνική ζημίες 1,49 από 1,16 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank 1,19 ευρώ από 1,25, για τη Eurobank στο 1,16 από 1,68 και για την Πειραιώς στο 1,24 από 1,07 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share