Με… φιλέτα το «ορεκτικό» στην αξιοποίηση ακινήτων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Με… φιλέτα το «ορεκτικό» στην αξιοποίηση ακινήτων

Βγαίνει σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, στον αέρα ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για 90 χρόνια, ενώ τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τα 490 στρέμματα του ακινήτου στην Κασσιώπη Κέρκυρας.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ξεκινά με ένα από τα «φιλέτα» τη διαδικασία παραχώρησης ακινήτων και μέσα στον Μάρτιο εκτιμάται πως θα προχωρήσει και η διαδικασία για το...πρώην γκολφ της Αφάντου στη Ρόδο.
Το IBC στεγάζει ήδη το εμπορικό κέντρο Golden Hall, συνολικής επιφάνειας περίπου 132.200 τ.μ. (Ανωδομή περίπου 73.000 τ.μ. και υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης 59.200 τ.μ.). Η υπόλοιπη επιφάνεια του IBC (Ανωδομή 14.300 τ.μ. και υπόγειος χώρος στάθμευσης: 7.300 τ.μ.) επρόκειτο να στεγάσει το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τώρα θα αξιοποιηθεί από το νέο παραχωρησιούχο.
Σύμφωνα με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, «η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης/αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων».
Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου στην Κασσιώπη Κέρκυρας είναι 490 στρέμματα και περισσότερο από το 50% αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση. Εντός του ακινήτου υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση είναι περίπου 178.000 τ.μ, ενώ το ακίνητο διαθέτει ακτογραμμή μήκους περίπου 725 μέτρων.
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων υποστηρίζουν, πως «το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση».
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, «στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild» και έτσι «η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές».
Το ακίνητο προτείνεται «για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής».
Το ελληνικό δημόσιο «σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share