Έφτασαν τα πρώτα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έφτασαν τα πρώτα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Πυρετός συναντήσεων, διαβουλεύσεων, και συσκέψεων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και για να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς, ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την τρόικα, τους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης «έφτασαν» τα πρώτα ομόλογα από το EFSF στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 25δισ ευρώ που θα...
χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όλες οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, ώστε οι τράπεζες το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για την χρήση του 2011.

Για την ανακεφαλαιοποίηση, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα ή το αργότερο αύριο το υπουργικό συμβούλιο, που θα καθορίσει και τους τελικούς όρους, για την άντληση των κεφαλαίων από το ΤΧΣ και τα «προνόμια» των μετόχων για να συμμετάσχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.

Οι τελικές λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης θα γίνουν γνωστές σε δύο 24ωρα και το σίγουρο είναι ότι η τρόικα δεν επιθυμεί την κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο στόχος της είναι οι βασικοί μέτοχοι να συμμετάσχουν ενεργά στην ανακεφαλαιοποίηση, χωρίς να υπάρχει διακριτή μεταχείριση υπέρ των παλαιών μετόχων.

Μέχρι στιγμής ανοικτά παραμένουν τα θέματα που αφορούν τα warrants (δικαιώματα επαναγοράς) όπως και τα τα CoCos τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Bookmark and Share