Τι θα κάνουν τους 57 σάκους με γερμανικά μάρκα κατοχής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τι θα κάνουν τους 57 σάκους με γερμανικά μάρκα κατοχής


57 σάκοι με γερμανικά μάρκα κατοχής βρίσκονται σε Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος και προβληματισμός επικρατεί με το τί πρέπει να απογίνουν.


Εξαμελής επιτροπή που συστήνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα...
αποφασίσει αν θα διατηρηθούν ή θα καταστραφούν.

Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος των 57 σάκων που περιέχουν 14.334.000 Γερμανικά Μάρκα Κατοχής και βρίσκονται σε Θησαυροφυλάκιο του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (Ι.Ε.Τ.Α.) της Τράπεζας της Ελλάδας και η υποβολή εισήγησης για το αν συντρέχει λόγος για την περαιτέρω φύλαξή τους, την τυχόν διάθεσή τους για άλλους σκοπούς ή την καταστροφή τους, δεδομένου ότι η αξία τους σήμερα είναι μόνο ιστορική, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που λήφθηκε την Παρασκευή.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας του Παναγιώτη, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Μπλάνο του Ιωάννη και τη γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής θα έχει η Μαρία – Ισμήνη Γερμενή του Βασιλείου, με αναπληρώτριά της την Γεωργία Χαλούλου του Νικολάου.
Bookmark and Share