«Θα διπλασιαστεί η κατανάλωση αερίου στην Ελλάδα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Θα διπλασιαστεί η κατανάλωση αερίου στην Ελλάδα»



Ρεαλιστική τιμή και τίποτα παραπάνω... θα προσφέρει για τη ΔΕΠΑ ο ρωσικός κολοσσός Gazprom, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.



«Καταθέσαμε προκαταρκτική αίτηση και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε την πιστοποίηση. Η τιμή που θα προτείνουμε θα είναι...απολύτως ρεαλιστική, δεν πρόκειται να πλειοδοτήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Gazprom, η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Ο ίδιος διαπίστωσε ότι η ελληνική εταιρεία έχει σοβαρές προοπτικές και μάλιστα σε συνθήκες αύξησης της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στην ελληνική αγορά η κατανάλωση θα διπλασιαστεί.
Ενεργειακά σχέδια
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ - Νοβόστι» υπογραμμίζει ακόμη τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ σε μεγάλα ενεργειακά σχέδια όπως των αγωγών Ελλάδας - Ιταλίας και Ελλάδας - Βουλγαρίας αλλά και του South Stream συμφερόντων Gazprom. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ συμμετέχουν επίσης και άλλα ρωσικά σχήματα. Ο όμιλος «Σιντέζ», στον οποίο συμμετέχει και η εταιρεία «Νεγκουσνιέφτ», αλλά και το επενδυτικό fund Energy. Μάλιστα η ρωσική εφημερίδα είχε χαρακτηρίσει τη «Σιντέζ» και τo fund Energy «δεκανίκια» της Gazprom. Να σημειωθεί ότι στο fund Energy συμμετέχει ο Ιγκόρ Γιούσουφοβ (πρώην υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και σύμβουλος των προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ) αλλά και ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Bookmark and Share