Κόντρα για το εκλογικό επίδομα ...μεταξύ ημετέρων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κόντρα για το εκλογικό επίδομα ...μεταξύ ημετέρων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα εργαστούν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

*Και γιατί να δικαιούνται εκλογικό επίδομα 350 ευρώ, μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα εργαστούν τη μέρα των εκλογών και όχι όλοι οι πολίτες που θα εξαναγκαστούν να συμμετάσχουν στις εφορευτικές επιτροπές;
Εκτός κι αν επιτέλους συνειδητοποιήσει η κρατική μηχανή πως μέλη των επιτροπών αυτών πρέπει να είναι μόνο δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι και όχι οποιοσδήποτε πολίτης που μπορεί να δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και ενδεχομένως χάνει το μεροκάματό του την Κυριακή των εκλογών...

Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις εάν δεν λάβουν όλοι τουλάχιστον 350 ευρώ, αλλά ο...  υπουργός Εσωτερικών,

Τ. Γιαννίτσης, απάντησε με σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για μικροεκβιασμούς και δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα με νόημα ότι πρέπει να αναλογιστούμε όλοι πως τα κονδύλια της εκλογικής αποζημίωσης προέρχονται από περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σημειώνεται πως, παρά τη ρευστότητα του εκλογικού τοπίου, στο υπουργείο Εσωτερικών γύρω στις 9.30 το βράδυ θα υπάρχει πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος με βάση τι ψήφισαν οι πολίτες.

Είναι ωστόσο φυσικό πως εάν κόμματα βρίσκονται στο όριο του 3%, θα χρειαστεί υπομονή, καθώς στη συνέχεια θα προστίθενται νέα εκλογικά τμήματα.

Ταυτόχρονα δεν θα είναι οριστικό το αποτέλεσμα τόσο για τη διαφορά του πρώτου με το δεύτερο κόμμα, εκτός και εάν καταγραφεί σαφής διαφορά, όπως και το τι συμβαίνει σε μία ομάδα κομμάτων που βρίσκονται κοντά και διεκδικούν την τρίτη θέση.
Bookmark and Share