«Η Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία» με τη λιτότητα λέει ο Στίγκλιτις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Η Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία» με τη λιτότητα λέει ο Στίγκλιτις


«Δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιο  πρόγραμμα λιτότητας που να πέτυχε σε μεγάλη χώρα» τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, σημειώνοντας μάλσιτα ότι η Ευρώπη οδηγείται σε αυτοκτονία.




«Η ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι η λιγότερο ελπιδοφόρα. Νομίζω ότι η..  Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με λιτότητα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αλλά με τις Βρετανία, Γαλλία και άλλες χώρες να εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας «οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τρομερές».


«Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι από μόνη της η λιτότητα δεν θα δουλέψει και χρειάζεται η ανάπτυξη» υπογράμμισε ο νομπελίστας οικονομολόγος, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στον διαχωρισμό «της κυβέρνησης από την κεντρική τράπεζας και τις μηχανές εκτύπωσης».


Στη συνέχεια, ο Στίγκλιτς εκτίμησε ότι με την παρούσα πολιτική το πιο πιθανό σενάριο είναι να μείνει ένας βασικός πυρήνας της Ευρωζώνης με μία ή δύο χώρες (Ολλανδία, Φινλανδία) συν –φυσικά- τη Γερμανία.​
Bookmark and Share