IIF: Συνιστά λιγότερη λιτότητα και περισσότερες δαπάνες στην ανάπτυξη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

IIF: Συνιστά λιγότερη λιτότητα και περισσότερες δαπάνες στην ανάπτυξη

Σε επιστολή που δημοσίευσε σήμερα,σήμερα, το IIF υπογράμμισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού PSI θα έχει σημαντικά οφέλη. Τόνισε, ωστόσο, ότι η εμπειρία των εκτεταμένων διαπραγματεύσεων και το εύρος της ελληνικής αναδιάρθρωσης εγείρουν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.


Αναλυτικότερα, τίθενται ερωτήματα σχετικά με την αδυναμία...
αποτροπής κρατικών χρεοκοπιών, την υποβάθμιση των αξιώσεων του ιδιωτικού τομέα έναντι του επίσημου, τη χρήση των CAC’s και την αδιαφάνεια των μακροοικονομικών προβλέψεων στις οποίες βασίστηκαν οι διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, το IFF θεωρεί ότι πρέπει να εξεταστούν τροποποιήσεις στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής, της ενίσχυσης του τείχους προστασίας και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

"H έμφαση ως τώρα στην δημοσιονομική λιτότητα, αν και σε αναγκαίο βαθμό για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικές δυσκολίες, είναι υπερβολική αν εφαρμοστεί οριζόντια και έχει ήδη συντελέσει σε μια απότομη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης στην ευρωζώνη ως σύνολο", αναφέρεται στην επιστολή του.

Τέλος, θεωρεί ότι σημαντικό να σταθεροποιηθούν τα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας και να αντιμετωπιστούν οι ανεπάρκειες στους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, ώστε να επιτραπεί καλύτερα στην ΕΚΤ να στηρίξει τη ζήτηση.

Bookmark and Share