WSJ: Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

WSJ: Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση


Οι τελικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ενδέχεται να μετατεθούν για μετά τις εκλογές, παρότι έως την Πέμπτη αναμένονται στο ΤΧΣ τα πρώτα 25 δισ. ευρώ από τον EFSF.


Το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εξετάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου, όμως, δεν αναμένεται να...
καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για τους όρους της διάσωσης και τα δικαιώματα των ιδιωτών επενδυτών σε μια μελλοντική αύξηση κεφαλαίου, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

«Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προχωρά αργά. Το κόλπο είναι να δώσουμε ένα κίνητρο στους ιδιώτες επενδυτές με το σχέδιο. Πρέπει να σχεδιάσουμε τη σωστή δομή κινήτρων. Περιμένω την απόφαση μετά τις εκλογές», είπε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει δεσμευτεί για το τελικό σχέδιο έως τις 20 Απριλίου.

Όπως εξηγεί η WSJ, το «αγκάθι» στην όλη υπόθεση είναι η προσπάθεια να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η παρεμβολή του κράτους στις δραστηριότητες των τραπεζών που θα ανήκουν κατά πλειοψηφία στο δημόσιο, αλλά και το τι θα γίνει μελλοντικά με αυτές τις μετοχές του δημοσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share