Περιθώριο έως τις 17 Μαΐου για νέα κυβέρνηση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Περιθώριο έως τις 17 Μαΐου για νέα κυβέρνηση

 

Τις επόμενες 11 ημέρες, μέχρι και τη 17η Μαΐου που έχει οριστεί η σύγκληση της νέας Βουλής, θα κριθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία 
 που περιγράφεται στο ελληνικό Σύνταγμα.



Σύμφωνα με...   τη διαδικασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, θα αναθέσει σήμερα τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός του πρώτου κόμματος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα και να διαπιστώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Η διερευνητική εντολή διαρκεί 3 ημέρες και εάν δεν διαπιστωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βάση τις δηλώσεις των αρχηγών των άλλων κομμάτων ή δηλώσεις μεμονωμένων βουλευτών, η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Παπούλιας οφείλει να παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τρεις ημέρες.

Αν και η δεύτερη προσπάθεια οδηγηθεί σε αδιέξοδο μετά την πάροδο του τριημέρου, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.
Bookmark and Share