Δραματική επισήμανση Μυτιληναίου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δραματική επισήμανση Μυτιληναίου..

Με μελανά χρώματα παρουσίασε τις προοπτικές του εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για το 2012 ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος Ε. Μυτιληναίος, ο οποίος διευκρίνισε ότι προς το παρόν η έδρα του ομίλου παραμένει στην Ελλάδα.  

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ομίλου, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2012 θα είναι χρονιά που «θα κλάψουν μανούλες» στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον. «Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς, γι' αυτό ο όμιλος Μυτιληναίου θα...  κινηθεί όσο γίνεται πιο συντηρητικά προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση».  Ερωτηθείς χαρακτηριστικά από μέτοχο για την αξία της μετοχής του ομίλου, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε ότι δεν υπάρχει σήμερα χρηματιστηριακή αγορά και τόνισε ότι είναι άλλοι οι παράγοντες που καθορίζουν τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά.

Παράλληλα ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι παρά την εσωτερική κρίση ο κύκλος εργασιών έφτασε το 1,57 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στην έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει η κατασκευαστική ΜΕΤΚΑ στο εξωτερικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΜΕΤΚΑ μέσα σε 12 χρόνια από τότε που εξαγοράστηκε από τον όμιλο κατάφερε να γίνει μία διεθνής εταιρία με κύκλο εργασιών 1 δισ. ευρώ, ανεκτέλεστο έργων 1,7 δισ. ευρώ και ταυτόχρονη κατασκευαστική δραστηριότητα σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με ισχύ 5.000 μεγαβάτ.

Σε ερωτήσεις για το κατά πόσο ο όμιλος ή η ΜΕΤΚΑ σκέφτονται να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ο κ. Γιάννης Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής, τόνισε ότι η εταιρία του με έδρα εκτός Ελλάδας θα είχε καλύτερες προϋποθέσεις, δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω καταγωγής και θα είχε καλύτερη υποστήριξη.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υφίσταται πιέσεις από θεσμικούς επενδυτές, αναλυτές αλλά και από τα στελέχη της εταιρίας να αλλάξει έδρα. Ωστόσο, όπως είπε, ο όμιλος και η ΜΕΤΚΑ «γεννήθηκαν» και ανδρώθηκαν στην Ελλάδα και θα διατηρήσουν την έδρα τους, μέχρι νεωτέρας. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η παραμονή της έδρας της εταιρίας στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την ομαλοποίηση της κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας.
Ο όμιλος έθεσε στόχο να μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 145 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2012 ή το αργότερο στις αρχές του 2013, ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός έναντι των άλλων μεταλλουργιών.
Σε ό,τι αφορά την εξαγορά της εταιρίας Βωξίτες Παρνασσού από την S+B, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι σύντομα ολοκληρώνεται ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της εταιρίας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομίλων για το τίμημα
Bookmark and Share