«Όχι» σε Σαμαρά από Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Όχι» σε Σαμαρά από Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο

 Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να αρχίζει τον κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς -πλην του κ. Μιχαλολιάκου- για το σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο ήδη ο Φώτης Κουβέλης απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε ακόμα και να δει τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αποκλείουμε συμμετοχή μας σε μία...  συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters o πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά από σύσκεψη του κόμματος για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. «Θα συμμετείχαμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, εάν ικανοποιηθούν οι δύο βασικοί μας όροι: απαγκίστρωση από τους όρους του μνημονίου και παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται ούτε καν να συναντήσει τον κ. Σαμαρά, καθώς όπως επανέλαβε και χθες, το «ούτε νεκρός» (για συνεργασία με ΝΔ) ισχύει και δεν συνεργάζεται «με δοσίλογους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δει διαδοχικά (βάσει της εκλογικής δύναμης των κομμάτων τους) τον κ. Τσίπρα στις 16.00, τον κ. Βενιζέλο στις 17.00, ενώ η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη συμφωνήθηκε για τις 18.30.
Bookmark and Share