Ντανιέλ Κον Μπεντίτ :Φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ :Φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα

Το φόβο του για το πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα ,ανάλογα με την οικονομική της πορεία , εξέφρασε μετά τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και ο συν-πρόεδρος της Ομάδας των Οικολόγων-Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ,ο οποίος έκανε  λόγο για   ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος  σε περίπτωση εξόδου  της χώρας από το ευρώ.





«Ο πολιτικός χώρος έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα . Αν αφήσουμε τους Έλληνες να..  φροντίσουν τον εαυτό τους μόνοι τους, διακινδυνεύουμε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Monde.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για την έξοδο της χώρας μας  από το κοινό νόμισμα ανέφερε συγκεκριμένα: "Η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές".

Τέλος,ο κ. Κον Μπεντίτ  σημείωσε την ανάγκη  να βρεθεί μια "πόρτα διεξόδου" για  να μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη ενώ τόνισε ότι πριν τις νέες εκλογές –που όπως φαίνεται θα γίνουν- θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή μια  "κοινωνική ατζέντα".
Bookmark and Share