"Από κάλπη σε κάλπη θα πάει η Ελλάδα.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

"Από κάλπη σε κάλπη θα πάει η Ελλάδα.."

 Όχι μόνο στις επαναληπτικές εκλογές, αλλά έναν ολόκληρο κύκλο εκλογών αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα, καθώς θα είναι πλέον δύσκολο να βγει μια σταθερή κυβέρνηση συνασπισμού από τις κάλπες, εκτιμά το think tank Open Europe. 





Οι αναλυτές του Open Europe είχαν καταλήξει σε 3 πιθανά σενάρια για τις εκλογές της περασμένης Κυριακής:
   -ένα σταθερό συνασπισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

-έναν ασταθή συνασπισμό που θα οδηγούσε σε νέες εκλογές, όπου η ΝΔ θα κέρδιζε την πλειοψηφία ή

-έναν ασταθή συνασπισμό που θα οδηγούσε σε έναν κύκλο εκλογών, όπου κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να κερδίσει μια ξεκάθαρη εντολή.


«Τα τρία αυτά σενάρια εξακολουθούν να ισχύουν, όμως, οι πιθανότητες έχουν σίγουρα αλλάξει», εξηγεί το Open Europe. Προηγουμένως θεωρούσε το πρώτο σενάριο ως το πιθανότερο, αλλά τώρα βλέπει αυξημένες πιθανότητες για το δεύτερο και το τρίτο.
Το think tank εκτιμά ότι η Ελλάδα θα κινηθεί τελικά για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, όμως, η προσπάθειά της δεν θα τύχει καλής υποδοχής στην Ευρώπη.
«Το μέλλον της Ελλάδας δεν θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, αλλά οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα μπορούσαν να κρίνουν τη θέση της στην Ευρωζώνη μια και για πάντα. Οι εκλογές ίσως να μην έδωσαν πολλές απαντήσεις, όπως περιμέναμε, αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή του τέλους του παιχνιδιού για την Ελλάδα», καταλήγουν οι αναλυτές.

Bookmark and Share