«Η Ελλάδα πιθανόν να βγει από το ευρώ σε έναν μήνα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Η Ελλάδα πιθανόν να βγει από το ευρώ σε έναν μήνα»

 
 Η Ελλάδα θα βγει κατά πάσα πιθανότητα από το ευρώ το συντομότερο τον επόμενο μήνα, και το αργότερο μέχρι το τέλος του 2012, καθώς η κυβέρνηση θα ξεμείνει από μετρητά και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αδυνατούν να δανείσουν περισσότερα στη χώρα, σύμφωνα με τον John Taylor του hedge fund FX Concepts LLC. 




Αυτό το καλοκαίρι η ελληνική έξοδος από το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από πιθανή, τονίζει ο...   αναλυτής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FX Concepts στη Νέα Υόρκη, ενώ προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να δώσουν τα χρήματα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να τους δώσει το OK, όπως και να έχει. Η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά τον Ιούνιο, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Taylor επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές, οι αγορές αλλά και γενικότερα ο κόσμος, δεν αισθάνονται ότι οι επιπτώσεις της ελληνικής εξόδου από το ευρώ, θα είναι τόσο άσχημες. Όπως προσθέτει, εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, οι Ευρωπαίοι θα γυρίσουν την πλάτη, θα συνωστισθούν και θα καταστρώσουν σχέδια για το πώς μπορούν να βοηθήσουν την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η Μέρκελ, όπως υπογραμμίζει ο αναλυτής, είναι σε τέτοια θέση αυτή τη στιγμή όπου δεν μπορεί να κάνει και πολλά ακόμα για να ωθήσει τους Έλληνες να παραμείνουν στην ευρωζώνη ή να δώσει πάρα πολλά χρήματα ακόμη στη χώρα, ενώ τονίζει ότι σύμφωνα με την δική του άποψη η διάλυση του ευρώ είναι μονόδρομος.
Bookmark and Share