Οι ..κωλοτούμπες δεν είναι φετίχ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι ..κωλοτούμπες δεν είναι φετίχ.

 
Ερωτήματα προκαλεί η νέα δήλωση του Αλ. Τσίπρα, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στη δημόσια τηλεόραση ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» και αναρωτήθηκε μάλιστα «αν έχει σημασία αν θα είναι ευρώ ή δραχμή»! 
Πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λίγο νωρίτερα, χθες το πρωί, με άρθρο του στους Financial Times διαβεβαίωνε ότι θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη..


Η δήλωση-έκπληξη του κ. Τσίπρα έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με...  αυτή του Π. Λαφαζάνη (Real FM) ότι «μπορούμε να ζήσουμε και με διακοπή της χρηματοδότησης από την τρόικα». Επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση γύρω από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι μετριοπαθή στελέχη, όπως ο Δ. Παπαδημούλης, είχαν καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη και είχαν στείλει το μήνυμα ότι εκφράζει προσωπικές και μόνον απόψεις στα συγκεκριμένα θέματα.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, υπάρχει προβληματισμός για το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν επικοινωνιακά από τη Ν.Δ. στην τελική ευθεία προς τις κάλπες αυτά τα φαινόμενα. Ως άμυνα δε επαναφέρουν τόσο το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» όσο και τις δηλώσεις του Π. Ψωμιάδη για τη Χρυσή Αυγή, τις οποίες τονίζουν ότι δεν έχει καταδικάσει επισήμως ο Αντ. Σαμαράς.

Παράλληλα, απόψε είναι προγραμματισμένη η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλο βάρος δίνεται στις μετακινήσεις ετεροδημοτών. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις δημοσκοπήσεις λένε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στην κινητοποίηση των ετεροδημοτών και όχι στο Λεκανοπέδιο και έτσι επιχειρούν να αφυπνίσουν τους ψηφοφόρους τους για να οργανώσουν μετακινήσεις κυρίως με τα δικά τους μεταφορικά μέσα.
Bookmark and Share